Sama pomisao na izlazak iz stana potpuno mi je odbojna i vjerujem da ćete se u tome složiti samnom. Jedino ako ste volim-snijeg-i-snježne-radosti frik tada vam mogu oprostiti neslaganje, no i dalje moja preporuka za dobro štivo stoji…

Sezona starih godišnjih je gotova, inventure smo već zaboravili (one privatne i poslovne), sezonske rasprodaje su postale lanjski snijeg…vrijeme je za nove naslove u knjižarama. Novi uzbudljivi bestselleri su tu! Ta-da! Ako vam je teško odlučiti koju, odaberite obje knjige, a evo i zašto…

 

 SUTONE, DOĐI  Nora Roberts

 Uzbudljiv koloplet strasti, ljubavi i zločina

Ranč i odmaralište Bodineovih u zapadnoj Montani dom je četiriju generacija jedne skladne obitelji, ali i popularno mjesto za odmor. Na čelu imanja mlada je Bodine Longbow čiji sređeni život uzdrma povratak njezine tinejdžerske ljubavi — Callena Skinnera.

Mirnu svakodnevicu uskoro će uzburkati i ubojstvo jedne od omiljenih radnica na imanju. Stravičan zločin otvorit će stare rane i podsjetiti na nekoga o kome obitelj nikad ne govori: Bodineinu tetu Alice koja je ranč napustila kao djevojka i više se nikad nije vratila…

Postoji li mogućnost da su dvije priče povezane?

Sutone, dođi još je jedan bestseler američke spisateljice Nore Roberts; saga kojom je autorica opravdala svoj status najprodavanije autorice ljubavnih romana i miljenice čitatelja diljem svijeta.

 

Nora Roberts dosad je objavila preko 200 romana tiskanih u više od 500 milijuna primjeraka. Njezini romani prevode se diljem svijeta i redovito osvajaju vrhove top-ljestvica. Izuzetak nije bio ni Sutone, dođi, djelo koje je, odmah nakon objavljivanja, postalo bestseler.

 


 

ŽENA NA PROZORU, A.J. Finn

 Jedan od onih rijetkih romana koji se uistinu ne ispuštaju iz ruku.

– Stephen King

Nije paranoja ako se doista događa..

Prošlo je deset mjeseci otkad je Anna Fox napustila sigurnost svog doma u New Yorku. Užasnuta mogućnošću da izađe van, dane provodi u ispijanju vina, gledanju filmskih klasika, prisjećanju na sretnija vremena i… špijuniranju susjeda. Onda se u kuću preko puta nje useli obitelj Russell: majka, otac i sin tinejdžer. Savršena obitelj.

Ali jedne noći Anna kroz svoj prozor vidi nešto što nije smjela. Njezin se svijet počne raspadati, a šokantne tajne izlaze na vidjelo. Samo, što se zaista dogodilo? Što je umislila? Tko je u opasnosti, a tko sve kontrolira?

U trileru koji se čita bez daha nitko – i ništa – nije onakvim kakvim se čini.

Prepun obrata, moćan i potresan, Žena na prozoru sjajan je triler i istinski naklon Hitchcocku.

 

Žena na prozoru A. J. Finna roman je koji se objavljuje u više od 35 zemalja. Prozvan jednim od najiščekivanijih prvijenaca desetljeća, opravdao je očekivanja zauzevši vrhove top-lista u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji… Ekranizaciju romana producirat će dobitnik Oscara Scott Rudin, a scenarij potpisuje Tracy Letts, dobitnik nagrade Pulitzer.

 

Hitchcock bi sigurno snimio film prema ovom romanu.

– Ruth Ware

 


Izdavač navedenih knjiga: Profil Knjiga d.o.o.

Izvor fotografija i recenzija: Profil Knjiga d.o.o.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: