Što ti je snaga brenda…

Kad je u pitanju voda, Jana je moj prvi i jedini izbor. Ako u trgovini nema vode Jane onda odaberem neki sok ili kavu u limenci. Nikakve alternativne H2O opcije ne dolaze u obzir.

Zašto?

Zato što ja osjetim razliku. Voda Jana mi je puno pitkija od ostalih i nakon nje mi ne ostaje u ustima onaj „nahgešmak” kamenca.

Drugi razlog je vizualne prirode. Boca je elegantna, vizual je jednostavan, prozračan i cijela brend strategija i priča oko vode Jane mi je fantastična. Doma u vitrini čuvam nekoliko staklenih boca Jane kao da su u rangu najskupljeg šampanjca.

I onda te inspirativne poruke, pa ljubav između Malene i Rodana (meni najdraža ljubavna priča). To je to.

I nisam jedina koja je podlegla snazi brenda….evo što kažu moji FB frendovi po pitanju asocijacije na ime Jana…

Ivana Mišić Aničić:  Ja imam Janu, divno staro Hrvatsko ime, u značenju -ona koja je puna života, izvedenica od Agnes-Janja, u Šenoinim Kamenim svatovima postoji lijepa djeva Jana, doduše tragično završava no btw odličan izbor!!

Sonja Milašinović:  joj, meni na žalost prva asocijacija voda (fakat su iskomercijalizirali to ime), tek druga mi je frendica iz srednje…

Jelena Živković: Voda – uporno pokušavam nešto drugo povezat al ma kakvi, iskače voda…

Jana

Za nekoga samo plastična boca…

Krenem jedan dan prema svom autu i ispred sretnem susjeda s meni omiljenom pinčicom Nerom, priča s nekom gospođom koja također ima psića. Upadnem u razgovor i mic po mic čučnem da upoznam novog psića. Pitam kako se zove, kaže gospođa: „Jana”.

Moja prva asocijacija: aaaawwwww slatko, kao voda Jana.

Na to mi susjeda ispriča anegdotu kako je srela čovjeka s djetetom dok je šetala Janu. Dječak se zaustavio da pomazi psića i također pitao kako se psić zove. No na njen odgovor: „Jana” nije reagirao kao i ja. Njegove asocijacije bile su potpuno drugačije.

Rekao je: „Jana – tata to je kao ona plastična boca koje mi skupljamo”!

Nisam se osjećala dobro nakon tog razgovora. Dok sam se vozila u autu cijelo vrijeme sam razmišljala o apsurdu te situacije. Meni je Jana voda za piće, a djetetu je Jana plastična boca – izvor zarade. Mogu pretpostaviti da s tatom skuplja boce da osiguraju životnu egzistenciju. I baš ga briga da li postoji finija voda od one šljunkovitog okusa koja curi iz pipe.

Snaga Brenda vs snaga siromaštva…

u svoju obranu moram napomenuti da nakupljene plastične i staklene boce ne nosim mijenjati za kune, nego ih ostavim pored kontejnera za one kojima je to potrebnije.

 

***********

Hvala ti na čitanju bloga do kraja.

Ako ti je odličan podijeli ga s frendovima….

Ako ti je samo ok – pročitaj ga još jednom, možda ti sjedne…

Ništa? Produži dalje jer očito nismo kliknuli…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: