Nedavno me kontaktirao digitalni nomad Tomislav Pancirov i ponudio mi priliku da zajedno odradimo intervju za 24sata.hr  na temu poduzetništva u Hrvatskoj i može li se od toga živjeti. Bila sam oduševljena idejom i počašćena što je iz širokog kruga prijatelja i poznanika odabrao baš mene.

Dijelim s tobom originalne odgovore, jer smo za 24 sata morali malo kratiti tekst…pa možda nekog potaknem da razmisli što želi i voli raditi jer tako možeš postati bolja i produktivnija verzija sebe. Odvaži se i pritom nemoj na popis stavljati razloge zašto ne, već sastavi listu razloga ZAŠTO DA…

Odaberi svoje idealno zanimanje, napravi poslovni plan (plan A, jedan i jedini) i ne odustaj! Nemoj paralelno raditi plan B i C…to u startu znači da ne vjeruješ u svoj uspjeh. Sve što ti treba je jedan plan, vjera u sebe, puno truda i energije. Nije lako, pogotovo u početku, ali to već sigurno znaš. Fokusiraj se na cilj i konstantno radi na sebi, educiraj se, povezuj s ljudima i vjeruj u ono što radiš – prilike će se stvoriti. Nije lako ali je moguće!

 

Tomislav pita – Rahela odgovara

Kako si se odlučila na poduzetništvo? Ispričaj nam svoju priču i čime se baviš.

Moja priča nije baš počela slavno s fanfarama u pozadini…nažalost, to je jedna od onih priča u kojoj se početak nečeg dobrog desio kao posljedica nečeg lošeg. Tvrtka u kojoj sam zadnje radila kao Direktorica Maloprodaje nažalost doživjela je sudbinu mnogih tvrtki u Hrvatskoj, propala je. Neću sada ulaziti u razloge zašto se to desilo, no vlasnici su zapravo imali opciju gurati glavom kroz zid pa dokle ide, ali su ipak donijeli zdravu odluku i poštedjeli nas sve odugovlačenja i bespotrebnog stresa. I tako sam se ja u 42. godini života našla na životnoj prekretnici s pitanjem: što dalje?

Dok sam tražila posao u segmentu maloprodaje pogled su mi odvlačili oglasi vezano za Digitalni marketing. u 20 godina radnog iskustva u Maloprodaji (nabava, prodaja i ljudski resursi) zadnjih 7 godina konstantno sam flertala s Digitalnim marketingom i školovala se u Algebri za Specijalisticu internet marketinga. U jednom trenu odlučila sam priznati sebi i drugima da sam zasićena maloprodajom i da je vrijeme da konačno odaberem ono što volim i tako je sve krenulo.

Odlučila sam iskoristiti mjeru od Zavoda za zapošljavanje “Od mjere do karijere”, registrirala sam svoj obrt za digitalni marketing pod nazivom Online Reflection i eto me u poduzetništvu. Bavim se izradom responzivnih web stranica, marketingom na društvenim mrežama, oglašavanjem na internetu (Google i društvene mreže), pišem optimizirani sadržaj za web (content marketing). I naravno, kako bez mjerenja rezultata nema napretka, klijentima nudim uslugu analize posjećenosti web stranice uz prijedloge korektivnih aktivnosti.

 

Kada si shvatila da se stvarno to događa i da si sada poduzetnica?

To mi je odmah bilo jasno. Čim je počela stizati pošta iz Porezne, Gospodarske komore i banke naslovljena na moj obrt shvatila sam da nema nazad, samo naprijed. Poslovni plan se neće ostvariti sam od sebe, ljestvicu sam si postavila sama i to prilično visoko. Jedino što je pomalo zastrašujuća činjenica da sam sama u tome i da nema asistenta, kolege da uskoči po potrebi…sve moram sama.  Sada sam ja ta “Katica za sve”.

 

Što je bolje u samostalnom poslu u odnosu na rad za nekog?

Ja inače nemam problem raditi u organiziranim sistemima za nekog drugog. Dapače, kao djelatnik sam odgovorna, organizirana i fleksibilna pa mi je bilo lako uklopiti se u svaku radnu sredinu i poštivati pravila “igre”.

Ono što bi izdvojila kao prednost u samostalnom poslu je svakako manja razina stresa jer jedno je kad sam sebi proizvodiš stres, a drugo kad stres prouzrokuju nadređeni, kolege ili pak kratki i nedostižni rokovi. Kad si poduzetnik sam si kreiraš poslovni plan i sve svoje mjesečne i dnevne aktivnosti. Stoga je bitno pažljivo planirati vrijeme i držati se plana. Naravno ako si dobar u balansiranju između poslovnih obaveza i privatnog vremena, a da je sve odrađeno kako treba čeka te jedan fantastičan život.

 

Koja je bila neka prepreka i kako si je prešla? Ako ne želiš reći konkretno okvirno opiši situaciju i svoju ustrajnost u tome.

Kod freelancinga vidim dva izazova – naći klijenta (angažman) i definirati cijenu za svoj rad. Početak je uistinu težak, posebno za mene jer nemam dovoljno referenci u digitalnoj sferi. Većina freelancera sjeća se svojih početaka i iskustva rada pro bono čisto da skupi reference za pregovore u daljnjim angažmanima.

Tako je i sa mnom, odradila sam nekoliko web stranica besplatno i volontiram na nekoliko projekata čisto da mogu pokazati što i kako radim jer iza mene ne stoji velika mašinerija niti razvikani brend. Moji radovi su moja osobna iskaznica. Polako izlazim iz te faze i konačno naplaćujem svoj rad, no i dalje to nije puna cijena koliko uistinu moj uloženi trud, rad i znanje vrijede.

Što te motivira u daljnjem radu? Koji su ti ciljevi za dalje?

Sada radim ono što volim i to mi je dovoljna motivacija. Pišem svoj blog Rahela’s Reflection, konstantno sam na društvenim mrežama i nikada mi nije dosadno. Također uživam u edukacijama i volim konstantno učiti nešto novo, te pratiti digitalne trendove.

Trenutno, uz nekoliko malih klijenata, radim na samopromociji i dodatno se educiram. Odslušala sam sve module za Web dizajnera na Otvorenom učilištu Algebra. Još me samo seminarski rad i završni ispit dijele od diplome. Cilj je bio naučiti front end development i bolje razumjeti pozadinsku konstrukciju web stranice. Ponekad mi nije dovoljno samo korištenje gotovih CMS rješenja poput WordPressa ( iako volim WordPress, koristim ga na dnevnoj bazi i preporučujem svakome ).  Želim biti u mogućnosti izraditi web stranicu sama iz nule ili barem gotovi template prilagoditi klijentovim željama. Ne želim biti u situaciji da klijentu moram reći da nešto ne mogu ili da nije izvedivo.

Da možeš nešto promijeniti što bi to bilo?

Smatram da je potrebno probuditi ili promijeniti digitalnu svijest velike većine malih i srednjih tvrtki i poduzetnika. U razgovoru s njima najčešće čujem izjave poput: ne treba to meni; što će mi web stranica; nemam vremena čekati da budem prvi na Googleu; ne dam ja novac za taj Facebook; to si ja mogu i sama ali mi trenutno nije prioritet; nisam zadovoljan s web stranicom i trebam novu, ali ne dam više od 500 kuna….

Prilikom razgovora s potencijalnim klijentima potrebno je uložiti puno truda u njihovu edukaciju i informirati ih koje su prednosti digitalnih medija i naravno pokušati pronaći onu platformu koja je najbolja za njih ovisno o specifičnosti njihovog poslovanja i publici kojoj se obraćaju. No nažalost ponekad je i moje vrijeme preskupo….

Kraj.

Cijeli prilog pročitaj na portalu 24 sata u rubrici Lifestyle.

Tomislav Pancirov ogromno hvala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: