Ili mora?

Čim sam utipkala naslov zamišljam si face muških vozača. Pod muške vozače podrazumijevam i dio žena koje voze kao muškarci. Ne znam zašto je toliko važno da na svakom semaforu bude zeleno svjetlo?

Evo primjerice, ja često molim Svemir da na sljedećem semaforu bude crveno jer moram potražiti Labello u torbici. Svi znate što kažu za ženske torbice da su poput bermudskog trokuta, barem moja spada u tu kategoriju. Kako bi u njoj pronašla Labello trebam se zaustaviti, ne mogu u vožnji. S druge strane imam problem jer kad nešto zaželim nemam dovoljno samokontrole da pričekam….mora biti što prije. I tako, crveno na semaforu i ja sam na konju.

Ili moram natipkati poruku, a ne žalim dok vozim jer nije u skladu sa zakonom. A i nisam baš vrsna vozačica pa iz sigurnosnih razloga čekam crveno na semaforu.

Možda se izgubiš u drugom gradu i crveno na semaforu ti baš dobro dođe da se konzultiraš s Google Maps ili da jednostavno razmisliš hoćeš lijevo ili desno….možda ravno?

Evo i Remi iz Elementala kuži spiku. Ima tako cool stvar CRVENO koja kaže: „Svako crveno bi značilo da smo skupa dulje…Stali bi na crveno, ti bi se nagnuo prema meni. Ljubili bi se dok se semafor crveni.”

 


Eto – za to služi crveno svjetlo na semaforu.

 

Što za moje FB frendove znači crveno na semaforu?

Još ga jednom stignem poljubiti… Vesna Culej

Ako je crveno čekam, ako je zeleno idem. Nema nervoze, semaforsko svijetlo se neće ubrzati ako sebe izludim što “moram” čekati. I ovaj komentar “još ga jednom stignem poljubiti” zapravo govori sve. Use your given time well.  Nina Vujičić

Reakcija stop!  Emocija u vožnji nema, samo čitati cestu… Lili Rodić

Milan Ivanović izrazio se gifom…

 

Što kad je na SEO semaforu crveno?

Kad ti u WordPress administraciji YoastSEO signalizira crveno to je ok. To znači da pišeš iz srca. Iznosiš svoja iskustva i misliš na svoju publiku, a ne na tražilice i botove. Jer, ako i podesiš sve u zeleno nije garancija da ćeš isplivati prva na SERP-u (Search Engine Result Page). Jer SEO (Search Engine Optimization) je puno više od savršeno optimiziranog teksta koji ima naslove, podnaslove, alt tagove, meta opise i slično. Pogotovo ako pišeš blog za svoju publiku. Tada je kvaliteta teksta i poanta puno bitnija i dugoročno korisnija.

Sjećam se kad sam tijekom školovanja u Algebri trebala odlučiti temu za moj prvi blog. Nisam imala blagog pojma o čemu da pišem. Mozgala sam tjednima i pometala task pod tepih, sve dok profa Tomislav Krištof nije rekao: „Dosta! Idući sat očekujem da su teme definirane! Tko ne može donijeti odluku sam, neka mi se javi mailom.”

Poslala sam mail i navela 3 opcije, te pojasnila zašto. Uz onu treću temu stajala je napomena – ovo volim. I Tomo je rekao – odaberi treću. Piši iz srca! Jer blog nije znanstveni rad. Tako je i bilo.

Do sada sam na nekim stranicama koje administriram podešavala SEO na zahtjev klijenta, na semaforu uz tekstove sve se zeleni, no svoj blog ne planiram optimizirati. Baš me zanima rezultat moje odluke….

 

****************

Hvala ti na čitanju bloga do kraja.

Ako ti je odličan podijeli ga s frendovima…

Ako ti je samo ok – pročitaj ga još jednom, možda ti sjedne…

Ništa? Produži dalje jer očito nismo kliknuli…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: