Hej, vrijeme je da se digitaliziraš!

produktivnost

 

Tijekom godina isprobala sam razne aplikacije što mobilnih, što desktop verzija,  za organizaciju vremena, taskova i dokumenata. Napokon mogu izdvojiti 3 aplikacije koje će ti pomoći da središ kaos, zadržiš fokus na bitnom a pritom ne zaboraviš sitnice koje ipak život znače, te odradiš još više i dovedeš svoju produktivnost do maksimuma.

 

TRELLO – digitalna fensi verzija ploče

trello-aplikacijaTrello aplikacija prvenstveno je namijenjena timovima koji rade na projektima kako bi svi imali uvid u status projekta i lakše razmjenjivali dokumente, poruke, statuse taskova i slično. Naravno da ju možeš koristiti individualno i besplatno, potrebno je samo kreirati korisnički profil.

Ja ju trenutno testiram nekih mjesec dana i nije loša, vizualno je ok, može se ušminkati mijenjanjem pozadinske boje ili dodavanjem fotografije koje su već predefinirane unutar aplikacije. Ako želiš ubaciti svoje fotke tada moraš prijeći na PRO verziju koja se naravno plaća. Za svaki projekt kreiraš “ploču” na koju onda dodaješ razne poruke, dokumente, check liste i sl. i bilježiš status projekta.

Trello možeš koristiti za privatne i poslovne svrhe, organizirati ploče prema projektima ili događajima – opcija je stvarno puno. Aplikacija ima Android i iOS verziju (mobilnu i desktop).

Sve u svemu nije loša, ali nije moj izbor br.1….ti isprobaj pa odluči.


 

EVERNOTE – tvoj zamjenski mozak

evernote-aplikacijaAplikacija koja ti pomaže da organiziraš svoj život i razvrstaš kaotično stanje u organiziran i smislen plan aktivnosti.

U Evernote možeš upisati što god želiš, bilo privatne ili poslovne prirode, zalijepiti linkove, dokumente, fotografije i slično. Sve obveze koje imaš možeš posložiti u check liste i kako rješavaš jedan po jedan zadatak tako klikneš i makneš task s popisa….osjećaš li momentalno olakšanje?

Evernote možeš koristiti individualni ili dijeliti taskove i projekte s timom ljudi. Kreiraj besplatan korisnički račun i koristi aplikaciju na desktop računali ili mobitelu – izbor je na tebi. Business opcija nije “for free” – za timove košta 12EUR mjesečno po korisniku.


 

ONE NOTE – digitalna bilježnica i moj prvi izbor 🖤

one note-aplikacijaMicrosoft OneNote odlična je aplikacija koju možeš koristiti individualno ili se povezati s timom ljudi. Kreiraj svoj korisnički račun i kreni organizirati svoje privatno i poslovno vrijeme kroz kalendar. U oneNoteu možeš otvarati “bilježnicu” za svaki projekt tebi bitan, a unutar tih bilježnica možeš imati poglavlja, potpoglavlja…ma sve što možeš zamisliti možeš i ostvariti!

U OneNote možeš “zalijepiti” linkove koji su ti bitni, razne dokumente u Word, Excel, PDF formatu, fotke ili skenirane bilješke nastale rukom na papiru ili doslovce piši i crtaj u samu aplikaciju. linkove s weba možeš direktno zalijepiti u OneNote pomoću Web Clipper dodatka za preglednik koji koristiš.

Odlična aplikacija za sumiranje svih važnih i manje važnih (možda-nekad-zatreba) podataka, dokumenata i fotografija vezanih uz projekt na kojem radiš, i tako sve što imaš na TO DO listi zapravo na jednostavan način sistematiziraš na jednom mjestu i uvijek ti je dostupno – na računalu, tabletu ili mobitelu jer se svi podaci kad se ulogiraš sinkroniziraju.

OneNote je moj favorit još iz davnih dana, kad mi ju je 2011. otkrio bivši radni kolega Matko. Mogu reći da od početka korištenja pa do danas vidim ogromne razlike i napredak koji su postigli u razvoju aplikacije.

OneNote radi na SVIM uređajima i platformama, pa čak i na Apple iWatchu i potpuno je besplatna za individualnog korisnika.

Ako si do sada koristila Evernote i želiš se prebaciti u OneNote to je izvedivo! Možeš odraditi sync svih podataka i dokumenata na svim platformama – saznaj kako!


 

Ako imaš neki prijedlog ili aplikaciju koja je tebi olakšala život i bez koje ne možeš funkcionirati javi mi – baš me zanima. Ostavi komentar ispod posta ili na društvenim mrežama!

Thnx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: