Ej, koja godina! WOW! Nevjerojatna i nezamisliva! Počela je kao noćna mora (doduše predvidiva), a završila bolje nego što sam mogla zamisliti. Da se razumijemo, život mi se značajno promijenio ali okolnosti u kojima živim nisu odjednom postale spektakularne – ja sam se promijenila. Promijenila sam način razmišljanja i prihvaćanja stvari i događaja. Naučila sam toliko novih stvari da ne znam hoće li mi idućih 365 dana biti dovoljno da primijenim sve trikove i nove spoznaje!

 

#sreća  #zahvalnost   #ljubav

Sretna sam jer sam upoznala toliko novih ljudi – divnih i inspirativnih osoba koje su na neki način obilježile moj osobni rast i razvoj. Biti ću još sretnija kada ja uspijem inspirirati nekog drugog i pomoći mu na isti način.

Zahvalna sam na svemu što sam donijela u 2017-tu a prije toga nisam znala cijeniti – sada znam. Zahvalna sam na svemu što nosim sa sobom dalje u Novu 2018. Zahvalna sam na svemu što ću u danima koji slijede još steći, zaslužiti ili dobiti na dar, bilo materijalno ili duhovno.

 

Naučila sam da mogu SVE!

Mogu sve što poželim, a opet ne moram ništa – ako ne želim! Ja sam kreator svog života i svoje sreće i to je najvrjednija lekcija koju sam naučila ove godine. Moja sreća ne ovisi o drugima, ne ovisi o novcu ili o tuđem mišljenju. Mene ne definira činjenica da li se sviđam ili ne sviđam drugima – definira me moje mišljenje. Bitno mi je da sam se uskladila sama sa sobom. Uskladila sam se sa svojim osjećajima, mišljenjem i odlukama koje sam donijela.

Odlučila sam napraviti inventuru kao i svake godine do sada, ali ovoga puta ću biti iskrena prema sebi najbrutalnije do sada i ostaviti iza sebe sve one koji mi kvare sliku o mojoj budućnosti ili jednostavno ne stanu u kadar iz više razloga. No hard feelings…

 

Moj životni cilj

Posložila sam prioritete u životu i uskladila svoj plan s njima. Cilj mi je biti sretna i smirena. Zvuči jednostavno i uistinu je jednostavno! Odustala sam od gigantskih planova, rokovnika punih detaljno razrađenih taskova koji se moraju desiti jer u suprotnom će se srušiti nebo. Imala sam isplaniran život i privatno i poslovno, no to je bio moj plan. Svemir je imao potpuno jednu drugu sliku o mom životu….Skršio mi je planove još u prosincu 2016-te i tijekom ove godine ponovno dokazao da nema svrhe lupati glavom kroz zid i forsirati nešto što ja mislim da moram postići po svaku cijenu. Sve što sam u životu postigla jer sam forsirala da se desi imalo je gorak okus.

Sada imam novi cilj – biti sretna i smirena, a sve ostalo što mi život servira začinit ću standardno prstohvatom sarkazma, šefljom osmijeha i jušnom žlicom ljubavi i reći: Thank you Universe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: