radni_prostor

 

Postoji puno polemika oko (ne)urednosti radnog stola i radnog prostora općenito. Naravno, uredne i organizirane osobe će reći da je urednost jedini put do produktivnosti, dok će nonšalantne osobe svoj nemar i pretrpanost radnog stola nazvati kreativnost u kojoj se samo oni snalaze i to za njih funkcionira.

Naravno imamo i dio neodlučnih poslovnjaka koji s vremena na vrijeme, kad totalno izgube fokus pospreme svoj radni prostor no kroz nekoliko dana sve se vraća u “normalu”. Svi papiri i uredska pomagala su zatrpana i nikada ništa ne mogu pronaći što ih naravno usporava u dnevnim aktivnostima.

 

Što kažu istraživanja?

Tko održava radni stol u čistoći ima manje izgleda za napredovanje na poslu, pokazalo je nedavno istraživanje objavljeno u reviji Psychological Science. Urednost je, kažu istraživači, povezana s manjkom originalnosti i kreativnosti.

Ispada da uredan i sterilan prostor ne potiče kreativnost, stoga je takav radni prostor idealan primjerice za analitičare i matematičare. Takav primjer govori o organiziranim osobama koje su sposobne organizirati svoje radne zadatke kao i svu dokumentaciju potrebnu za nesmetano odvijanje dnevnih taskova, stoga su vrlo efikasni. Očito visokoorganizirane osobe već jesu na visokim menadžerskim pozicijama.

radni-prostor

 

U neredu i kaosu odlično funkcioniraju kreativci koje hrpa raznih stvarčica i šarenilo zapravo potiče na kreativnost i stvaranje novih ideja. I neka, to je ok.

Uostalom, kreativnost se ne može požurivati tako da urednost radnog stola ili prostora općenito, neće pomoći kreativcu da brže smisli novu inovaciju ili kreaciju.

 

Moj idealan model

Ja sam kontrol freak, urednost i minimalizam prije svega. Organizirani fajlovi, folderi, prazan i uredan stol – doslovce skrivam čašu za olovke iza ekrana da se ne vidi…to me čini smirenom, fokusiranom i efikasnom. Ne podnosim kablove i sretna sam što moj iMac ima samo jedan kabel bijele boje a printer je wireless. Užasava me pomisao na gomilu kablova (crnih) koji vire iz svih uredskih uređaja.

idealan-radni-prostor

No kako se bavim kreativnim poslom kreativnost nalazim online….surfanjem i skrolanjem kroz razne stranice, portale ili pregledavanjem raznih platformi s fotografijama tu nalazim inspiraciju. To je također svojevrsno “šarenilo i kaos” ali u digitalnom obliku.

Fizički prostor u kojem boravim svakako volim da je uredan, s minimalno namještaja i predmeta, po mogućnosti bijele ili svijetlo sive boje. Jedini ukras koji mi odgovara su moji kaktusi i sukulenti jer me pogled na njih opušta.

 

Savjeti za tebe

Svatko treba sam pronaći idealnu formulu koja funkcionira. Ako te nered ne smeta i u njemu se odlično snalaziš tada nemoj ništa mijenjati. A ako ipak imaš potrebu nekako se organizirati evo par savjeta kako početi:

  • Ukloni s radnog stola sve ono što ne koristiš na dnevnoj bazi i pospremi na neko logično mjesto kako bi to brzo pronašla kad ti zatreba.
  • Čaša s olovkama služi za olovke i ostala pisača pomagala. Ubaci u nju sve olovke i pisala razbacana po stolu. Također možeš ako je prenatrpana riješiti viškove koji su se nakupili. Baci istrošene kemijske i posušene flomastere.
  • Osobne stvari ( torbu, gablec, novčanik, ključeve i sl. najbolje da odložiš u ladicu )
  • Papirologiju je najbolje razvrstati u registratore, naravno tematski kako bi lakše pronašla dokumente koje tražiš.
  • Makni sve elektronske  uređaje koje nužno ne trebaju biti na stolu na neko drugo mjesto u prostoriji (ako je to moguće) jer tako će se znatno raščistiti gužva i smanjiti broj kablova koji vise…
  • Kablove i razne žice raspetljaj i lijepo poveži bilo plastičnim vezicama, čičak trakom ili doslovce špagom ili selotejpom.
  • Nabavi blok ili bilježnicu za zapisivanje važnih informacija tijekom dana. Ako si potpuno digitalizirana to bolje za tebe…jedan predmet manje na stolu.
  • Dodaj na stol jednu sitnicu koja te veseli bilo da je to cvijet (u maloj teglici) ili okvir sa slikom, figurica keramičkog anđela….lupam bez veze, bilo što a da te pogled na to veseli i ispunjava pozitivnom energijom koja će ti trebati u određenim trenucima predaha.

* Vjerujem da neke stvari nisi u mogućnosti mijenjati i utjecati na njih jer ti poslodavac ne omogućuje i moraš se snaći unutar zadanih okvira, no veliku većinu gore navedenih savjeta mislim da možeš primijeniti.

 

Evo malo inspiracije…..

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: