acini-zivot

 

Začini od A do Ž – uvod u aromatičnu priču

 

Začini su svuda oko nas, na nama je da ih prepoznamo i iskoristimo na najbolji mogući način. Osim što obogaćuju čarolijom našu svakodnevnu kuhinju, začini i začinsko bilje jačaju naš imunitet, te u naše živote unose dašak mistike iz dalekih krajeva svijeta.

U rubrici ZAČINI ŽIVOT pronaći ćete tekstove o najčešće upotrebljavanim začinima i začinskom bilju s navedenim svojstvima, prijedlozima za upotrebu te hranom koju najbolje upotpunjuju. Začinjena jela ne moraju nužno biti ljuta. Na tržištu postoji bogata ponuda začina koji svojom aromom poboljšavaju okus jelima i vode ih u neku posve drugu dimenziju.

Just as food absorbs the flavour of spices, it also absorbs the attitudes of those that cooke and serve it. Make your food with love!

Začini nam pomažu obogatiti okus jelima i slasticama, no isto tako začini prije svega brinu za naše zdravlje ako ih pametno koristimo. Začinima možemo liječiti organizam, te ojačati imunitet kako bi spriječili da do bolesti uopće i ne dođe.

Začini se također koriste u izradi raznih preparata za zdravu i lijepu kosu i kožu. Očekujte brzopotezne savjete kako kod kuće izraditi šampon, regenerator ili masku za čišćenje lica…

Začinsko bilje možete uzgojiti sami kod kuće. Nije teško ni komplicirano, a kvaliteta bilja je bolja i ušteda je velika. Pratite moj blog i saznajte kao…

 

 

Trudit ću se svako malo izbaciti detalje o pojedinim začinima i začinskim biljkama, kako bi ih mogli što bolje iskoristiti. Na tržištu su danas sveprisutniji začini koji su manje poznati u našim krajevima stoga ću pisati i o njima.

Krenut ću abecednim redom, no ako mi se učini da je neki začin baš idealan jer se sezonski uklapa u priču skrenut ću s abecednog puta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: